Jongerenbende opgepakt in Leiden en Leiderdorp

0

Na diverse meldingen van jeugdoverlast en aangiften van diverse misdrijven in winkelcentrum de Winkelhof in Leiderdorp, begin dit jaar heeft de politie in de periode januari – maart een onderzoek gedaan naar onder andere (brom)fietsdiefstallen, vernielingen en winkeldiefstallen. Afgelopen maanden konden 14 jongens en een meisje worden aangehouden.

De jongeren, in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en afkomstig uit Leiden en Leiderdorp, worden verdacht van het plegen van mishandelingen, bedreiging, vernielingen, een groot aantal winkeldiefstallen en diefstal van enkele tientallen (brom)fietsen. De politie constateert nu reeds een afname van het aantal (brom)fietsdiefstallen rond het winkelcentrum. De verdachten zullen na de zomer voor de rechter verschijnen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.