Leidse scholieren naar WK Flag Football in Mexico

0

Het is de scholieren van het Leidse Da Vinci College gelukt om door te dringen tot de Wereldkampioenschappen Flag Football in Mexico. Dinsdagmiddag werd de groep van de vestiging Leonardo van het Da Vinci College daarom op het Leidse stadhuis gehuldigd door sportwethouder Alexander Pechtold. De officiële scholencompetitie is in ons land pas vorig jaar van start gegaan.

In de aanloop naar World Bowl X (Dusseldorf) wisten de Leidenaren in een zinderend kwalificatieduel met 46-40 te winnen van Frankrijk. Op 15 augustus vertrekt de delegatie van de school naar het land van de sombrero`s en tequila. Admirals National coach John Leijten bezocht het college de afgelopen week een aantal keer en gaf de winnende scholieren een aantal handige tips voor het Wereld-kampioenschap. “Het is ongelovelijk hoe ik het team in drie trainingen heb zien groeien.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.