Boonstra verbetert (eigen) Nederlands record

Miranda Boonstra heeft in het Belgische Heusden haar eigen Nederlands record op de 3000 meter steeple chase aanzienlijk verbeterd. Tijdens de Nacht van de Atletiek kwam ze tot een tijd van 10.16.23 en dat is 12 seconden sneller dan het oude record dat zij twee weken eerder bij het Nederlands Kampioenschap gelopen had. Het deelnemersveld in Heusden was bijzonder sterk, met onder meer de Witrussische Aleysa Turova die slechts 2 seconden boven haar wereldrecord bleef. Miranda was zo verstandig vanaf de start haar eigen tempo te lopen. Een Afrikaanse loopster met een matige hordentechniek vormde een mooi doelwit in de otronde. De Leidse atlete had haar race goed ingedeeld en passeerde deze concurrente om met een goede laatste ronde de nieuwe toptijd op de klokken te zetten.

Bij dezelfde wedstrijden in Heusden testte Kamiel Maase na zijn trainingskamp in Sankt Moritz zijn vorm op de 5000 meter. In de stromende regen ging de Wageninger van Leiden Ateltiek goed mee in het sterke deelnemersveld dat voorin gedomineerd werd door de Afrikaanse lopers. In de laatste kilometer konden Kamiel en de Belg Tom Compernolle de koplopers bijhalen, waarna Compernolle verrassend de wedstrijd won in 13.17.04. Maase werd 4e in 13.20.27 en dat is slechts 6 seconden boven zijn Nederlands record dat hij 2 jaar eerder in Heusden op de klokken zette. Een geslaagde vormtest derhalve met het oog op het Europees Kampioenschap over twee weken in München. Zozeer zelfs dat Kamiel nu overweegt om naast de 10000 meter ook de 5000 meter te gaan lopen in de Beierse hoofdstad.