ChristenUnie pleit voor behoud Groenoordhallen

9

De fractie van de ChristenUnie heeft het College van B&W gevraagd niet zonder meer mee te werken aan de plannen om de Groenoordhallen te slopen om plaats te maken voor woningen en kantoorruimte. “Hoewel wij beseffen dat het Groenoordhallenterrein particulier bezit is wil onze fractie aandacht vragen voor de afwegingen die het College heeft gemaakt voor ruimtelijke medewerking aan de plannen. Het gaat hier namelijk om een terrein met grote betekenis voor de stad en voor de regio, omdat het de enige lokatie is waar grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden,” aldus de partij in een brief aan het college.

Hoewel de Groenoordhallen met het verdwijnen van de veemarkt een belangrijke functie, en inkomstenbron, hebben verloren, zijn er volgens de ChristenUnie nog volop kansen voor de Groenoordhallen. “Deze hebben zich in de loop der jaren geëvolueerd naar een regionale evenementenlokatie. Er is een nieuwe directeur wiens streven erop gericht is de evenementenfunctie verder uit te bouwen”.

De ChristenUnie wil nu van het college weten of de mogelijkheid van verkoop van de hallen onderzocht is. Een nieuwe exploitant zou de hallen nieuw leven in kunnen blazen. Ook wil de partij weten waar in Leiden voortaan grootschalige evenementen gehouden kunnen worden als de hallen toch tegen de vlakte gaan.

Delen

9 reacties

 1. Oostvlietpolder… genoeg ruimte lijkt me. Groot parkeerplein, Nieuwe hal. Meteen woningen bouwen, recreatie voorzieningen. Ruimte genoeg.

 2. René Dentener op

  Ja Sloos, maar daar loopt een vogeltje die niet twee meter naar links of rechts kan met z’n broednest. En dus loopt de hele milieubeweging weer teweer tegen de realisatie van de plannen voor de Oostvlietpolder…

 3. Sowieso een suf plan, maar daarom past het ook zo mooi in het beleid van de gemeente.

   

 4. de groenoordhallen moeten blijven, het is de enige lokatie in leiden waar grote concerten plaatsgevonden hebben en nog kunnen hebben..

  Neem Iron Maiden, Kiss, U2, AC/DC, golden earring enzomeer.

  verders natuurlijk de snuffelmarkten, verschillende circussen, de banenbeurs, feesten enzomeer.

  genoeg redenen om deze plek in Leiden te behouden,

  met de persoonlijke kanttekening dat er wel weer meer grote concerten geprogrammeerd mogen worden, daar je nu naar amsterdam (HMH)of tilburg(013) moet…

   

  john

   

 5. Een 3 jaren geleden werden er in de Groenoordhallen nog examens afgenomen voor de (makelaardij) ikzelf was toe surveillant.Zulke examens duurden in totaal 4 dagen. Nu is dat niet meer volgens mij.

  Ook wordt er a.s.  13 maart ( een zondag) 2005 een arubaanse dag georganiseerd met muziek, antilliaanse dansen en dvd’s en CD’s en souvenirs van de Benedenwindse eilanden. Ook Ik bezoek dit evenement jaarlijks.

  De Nieuwe hal van de Groenoord moet óók blijven( Plaza Groenoord) want er worden ook autoshows gehouden en niet te vergeten de Countrydansen/ Andy tielman( van de tielman brothers) treed ook dan op in Onze Leidse Hallen dus behouden die hallen.

  Zelfs Jomanda heeft daar haar healings gegeven( ook Ik was daarbij)

 6. Een zakenman is een zakenman en Libéma is niet anders. Als je weet dat een wethouder omhoogzit met het woningbouw probleem en je bent in het bezit van een grote lap grond waar je heel veel voor kunt ontvangen….. dan is de keuze makkelijk. Je werft minder activiteiten, gaat minder de boer op om die activiteiten te verkrijgen. Je doet niets meer met promotie…. en dan kan je zeggen…..: “Het loopt niet meer in de Groenoordhallen”. Vervolgens laat je dat ter loops vallen bij de wethouder en die springt een gat in de lucht. Binnen een maand waren ideeen en plannen op tafel, terwijl men voor het EWR/Slachthuis terrein jaren nodig had. Over het Kooiplein zijn er slechts ideeen.

  Met de bewoners uit Leiden Noord werd afgesproken dat op en rondom de Groenoordhallen een Economisch hart zou komen. Een mogelijk groot stuk werkverschaffing voor bewoners uit Leiden-Noord. Er is daar achter de Groenoordhallen al een groot deel waar werk is. E.e.a. zou verder ontwikkeld worden. Zowel groot- als kleinschalig werk zou daar samen gebracht worden. Ook de Groenoordhallen zouden daar inpassen. Een Parkeergarage (!) is reeds gebouwd ter compensatie van eventueel te verliezen parkeerplaatsen.

  ‘Tuurlijk moeten die Groenoordhallen blijven bestaan. Libéma heeft bij het slaan van de eerste paal van de torens beloofd dat er meer werkgelegenheid zou komen, waarbij gegadigden uit Leiden Noord een voorkeursbehandeling zouden krijgen. Dit alles in kader van het Wijk Ontwikkelings Plan Leiden Noord http://www.leiden.nl/wijkontwikkeling Projecten-> project 6 Upgrading Groenoordhallen terrein e.o.

  En nu? 7 februari 2005 van 20:00 tot 22:30 is er in buurthuis ’t Spoortje aan de Bernhardkade een Sociale Avond. Bewoners in gesprek met de gemeente.

  1. Jeugd en onderwijs

  2 Werk en Inkomen

  3 Leefbaarheid en Veiligheid

  4 Sport en recreatie

  5 Zorg en Welzijn en

  6 Sociale Samenhang

  De punten die ik hierboven vet aangeef lijken mij zo van toepassing op de Groenoordhallen e.o.

  Ik ben het er mee eens met de Christen Unie en pleit voor behoud van de Groenoordhallen.

  (Sorry Ron als je dit ook leest.)

   

 7. Emile van Aelst op

  Groenoordhallen moeten voor Leiden behouden blijven!!!

  Even als aanvulling op de reactie van Bram Pater. Enkele jaren geleden heeft de gemeente Leiden de Groenoordhallen verkocht aan Libema, nu wil Leiden het weer terug kopen om woningbouw te realiseren op het terrein.

  Ik neem aan dat dit de zoveelste financiële strop wordt voor de gemeente Leiden, want Libema zal volgens mij het niet terug verkopen voor het bedrag wat Libema Leiden een paar jaar geleden betaald heeft. Ik ben bang dat de prijs vele malen hoger zal zijn.Daarnaast verbaast het mij dat de gemeente Leiden destijds niet al aan woningbouw gedacht heeft voor ze het verkochten, of dacht men toen nog dat ze Valkenburg op zeker zouden krijgen. In mijn ogen is er niet echt naar de toekomst gekeken destijds. 

  Het is belachelijk als men deze hallen zou slopen voor woningbouw, hiermee verliezen we de enige grote locatie in Leiden voor concerten, optredens (bv Holiday on Ice) congressen, universiteitsexamens, beurzen etc etc.

  Ik heb ergens vernomen dat er misschien gedacht wordt een nieuwe hal op een andere locatie neer te zetten.Dit is natuurlijk helemaal belachelijk want zou die dan opeens wel goed te exploiteren zijn?              

  Het is beter om samen met Libema te kijken hoe de hal beter te exploiteren is en je daar als gemeente (als uitstraling voor Leiden) en Libema samen sterk voor te maken.

  Als laatste, ook ik kan mij nog heel goed alle beloftes herinneren die gedaan werden over werkgelegenheid voor Leiden Noord in en om de Groenoordhallen. Zijn al die avonden vergaderen destijds voor niets geweest?

   

 8. P.Neuteboom. op

  Groenoordhallen moet niet verdwijnen,maar de dr Hillenbrand.Die heeft geen verstand. 

   

 9. FRANSAMSTERDAM op

  Natuurlijk was het handig, zo’n hal vlakbij het centrum. Maar het is en was een ordinaire veehal. Dus als ik vandaag (18 maart) in het Leidsch Dagblad lees dat het college van B&W spreekt over het verdwijnen van een ‘cultuurhistorisch beeldmerk van de stad Leiden’ ben ik blij dat ik weg ben uit een stad met zo’n bestuur.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.