"Gave is een gift": een gesprek met Bep het Medium

12

Wie kent haar niet, hier in Leiden en wijde omgeving? Bep Monfils, beter bekend als Bep het Medium, deed heel wat stof opwaaien door haar televisieoptredens bij TV West. Voor – en tegenstanders buitelden over elkaar heen. Bep blijft daar zelf erg rustig onder: “Negatieve publiciteit is eigenlijk gewoon heel positief. Zo houd ik mijzelf alert en zo blijft ook de ‘bovenwereld’ bezig met het overtuigen van de ‘ongelovigen'”. Bep vervolgt: “Ik wil graag al mijn fans meegeven om zich niets aan te trekken van die negatieve reacties en zich er vooral niet boos over te maken”. In de gezellige woonkamer van Bep is het een drukte van belang. Toch neemt ze alle tijd om over zichzelf te vertellen: “Mijn gave is een gift waarmee ik mensen kan helpen”.

Bep is 43 jaar geleden geboren op vrijdag de 13e om 13.00 uur in de leidse Herensteeg. Al in haar vroege jeugd blijkt ze anders te zijn dan de mensen om haar heen. Wanneer haar oma haar op zevenjarige leeftijd vraagt, wat ze voor haar verjaardag wil hebben, weet Bep al, dat oma nog voor die dag zal overlijden. Bep: “In die tijd rustte er nog een groot taboe op alles wat ‘bovennatuurlijk’ was en sleepte mijn moeder mij van de ene naar de andere psychiater”. Vriendjes en vriendinnetjes werd afgeraden om met Bep te spelen. Doordat zij situaties toen al kon voorzien en er niet in helderziendheid werd geloofd, leek het alsof ze zelf verantwoordelijk was voor de gebeurtenissen in haar omgeving. “Alsof ik het afriep, als een soort van Voodoo”, aldus Bep.

Bevestiging

Via een buurjongen komt Bep terecht bij een parapsycholoog, waar ze allerlei testen doet. De uitslag komt niet als een verrassing: de toen negenjarige Bep blijkt ‘significant paranormaal begaafd’ te zijn. Bep: “Eindelijk had het een naam en werd het duidelijk, wat er met mij aan de hand was”.

Besluit

Toch probeert ze lange tijd ‘zo normaal mogelijk’ te zijn en haar gave te verbergen voor de buitenwereld. Op haar 23ste neemt Bep het besluit om van haar ‘last’ een ‘lust’ te maken en om daarmee mensen te helpen. Ze volgt Reikicursussen. Bep: “In onze blanke, Nederlandse cultuur, mag je absoluut niet vaag zijn. Door het etiket Reiki kon ik mijn sessies dan ook een naam geven, wat heel belangrijk is”. Ze citeert Prediker 11, vers 5: “Je zal niet weten welke wegen God zal bewandelen, die je niet begrijpen zal” en vervolgt: “Mensen, die een bepaald geloof belijden wijzen mij vaak af. Ik begrijp dat niet, want de bijbel staat vol met paranormale ervaringen. Daarnaast doe ik wat God zegt: Ik heb mijn naaste lief”.

Rijk

Vijf dagen per week van negen uur ’s morgens tot vijf uur ’s avonds helpt Bep mensen met hun vragen en met hun vaak traumatische ervaringen. Bep: “Vaak schiet de avond er ook bij in. Ik kan nu eenmaal moeilijk ‘nee’ zeggen”. Haar tarief; 15 euro per uur, is bijzonder laag. Met de kosten, die eraf gaan, zoals belasting, koffie en dergelijke, schat ze zo’n vier euro per uur over te houden. “Een medium is om mensen te verrijken en niet zichzelf. Aan de kassa van C1000 zou ik meer verdienen”, aldus Bep, “Ik ben van binnen blij en dat is veel belangrijker voor mij dan geld”. 

Gezin

Dochter Doortje, nu 14, beschikt ook over paranormale gaven. Gelukkig zal zij hier beter in worden opgevangen dan bij haar moeder vroeger het geval was. Echtgenoot Ron heeft erg moeten wennen. In het begin keek hij nuchter en ook sceptisch aan tegen de bezigheden van zijn vrouw. Na de vele ervaringen heeft hij het een plek kunnen geven en staat helemaal achter haar.

Test

Bep: “Meestal komen hier mensen, die mijn hulp echt nodig hebben. Soms krijg ik ook wel te maken met mensen, die komen testen, of het nu eigenlijk wel ‘echt’ is wat ik doe. Laatst was hier een mevrouw, die graag contact met haar overleden vader wilde. Ik zag alleen haar overleden opa, maar ik moest en zou persé contact met haar overleden vader krijgen. Al snel zag ik, dat de man nog leefde en zei: Als je contact met hem wil, waarom bel je hem gewoon niet even op?”.

Delen

12 reacties

 1. Wybo Mentink op

  Dit is precies de reden waarom ik de berichten die doorgegeven worden door de getalenteerde Jacqueline Borg onveranderlijk liefkozend Borgjes noem: het gaat eigenlijk altijd ergens over en daar wil ik dan graag iets meer van weten, en dat komt dan weer door die verrekte en verslavende weetgierigheid. Hoe kom ik hier ooit nog van af?

  Het zou zo maar kunnen dat Bep Jomanda naar de kroon gaat steken. Hoeveel vrouwen kampen inmiddels niet met gesneefde ambities of gestrande relaties door die hinderlijke eigenschap en dat is bescheidenheid. Mijn oma zei al: Bescheidenheit ist eine Zier, wieter kommt man ohne ihr. Bep gaat volgens mij integer te werk en als mensen daar blij en gelukkig van worden dan …

  Er is geen ontkomen aan: door dit niet alledaagse interview met het succesvolle medium moest ik onwillekeurig denken aan Emanuel van Swedenborg (uitgerust met mystieke eigenschappen en ook nog een rustig en helder verstand volgens de overleveringen). Heerlijk bericht, dank!

 2. Wil Wassenburg op

  Enige tijd geleden heb ik Bep een uitnodiging gestuurd om mee te werken aan een spirituele radio uitzendingen in Alphen a/d rijn , Zin of Onzin. Graag zou ik nog een reactie willen hebben of ze hier tijd en zin in heeft. We hebben geen haast in oktober of later alles is goed.

  Zin Of Onzin

  Vriendelijke groet

   

  Wil Wassenburg

 3. Beste Bep,

  Ik ben al enige tijd op zoek naar je telefoonnummer of je adres, voor een vriendin van mij.

  Nergens kan ik het vinden. Ik vind je een fantastische vrouw, je zegt duidelijk wat je ziet en zegt waar het op staat. Ik hoop dat ik een reactie terug krijg, want ik zou zelf ook graag eens met je willen praten.

  Groetjes Anita

 4. Hallo Bep,

   

  Ik ben op zoek naar je telefoonnummer en eventueel je adres.

  Ik zou heel graag een afspraak bij je maken , want ik wil graag weten hoe het met mijn overleden dochtertje gaat.

  Ik weet door al een keer bij een medium te zijn geweest dat ze in de zevende sfeer is en dat ze het daar heel goed heeft maar wil nog zoveel meer weten.

  Ik hoop dat je dit leest

   

  Groetjes Natasja

 5. Ik heb 11 mei eindelijk een afspraak bij Bep. Heb de afspraak in januari al gemaakt. Dat zegt voor mij al genoeg. Als iemand fake zou zijn, zouden er niet zoveel mensen naar haar toe gaan. Ik ben ontzettend benieuwd wat er allemaal uit gaat komen!

 6. Ben inmiddels geweest en vond het echt bizar wat ze me allemaal vertelde. Er klopt zoveel! Ben zelf heel nuchter en helemaal niet spiritueel ingesteld. Was vooral nieuwsgierig over de uitkomst. Dit was echt een heel bijzondere ervaring, ik geloof echt in haar.

  Het is een ontzettend leuk mens, heel nuchter en lief, helemaal niet zweverig. Ze heeft een bepaalde rust om zich heen waardoor ik me gelijk op mijn gemak voelde.

  Mocht je twijfelen, maak zeker een afspraak. Het is helemaal niet eng of vaag, maar een heel bijzondere ervaring.

  Bep heel erg bedankt, kom zeker nog een x bij je terug!!!

 7. lieke dieben op

  Lieve lieve Bep,wat heb ik veel aan het gesprek met jou gehad,het was treffend, verbazend,emotioneel ,bijzonder en met een heel goed gevoel toen ik met met mijn vriendin de deur uit bij je ging ,je bent een toppie vrouw met een bijzondere gave !!!!!!!  Ik voelde mij bij jou, met een thuis gevoel ,zeer gastvrij,gewoon gezellig ,een groet aan de gezellige mensen die om je heen waren en een dikke knuffel van mij Lieke

 8. lieve bep,

  ik zou heel erg graag met je willen praten ik ben ik korte tijd 2 meest dierbare verloren.

  laat me weten hoe wat wat en waar  ik kom graag naar je toe bij mij ben je ook van harte welkom.

  ik doe het op deze manier omdat ik niks van een telefoonnr kan vinden

 9. lieke dieben op

  Lieve Bep en familie , gecondoleerd  met het verlies van jullie vader,ik wens jullie veel sterkte toe ,deze dagen!!!!!

  Liefs lieke Dieben.

 10. goeden avond beb het medium ik zou graag een keer een afspraak willen maken mn vader is vorig jaar de 13e september overleden en zit nog met een hoop vragen ik hoop dat u m kunt helpen messchien dat ik het dan een plek kan gaan geven ik hoop dat ik een reactie op dit bericht je krijg

  fijne avond nog en messchien tot snel

   

 11. Hoi Bep,

  Sinds kort heb ik een aantal leuke-vreemde ervaringen gehad (apparaten die spontaan aan gaan, lampen die ineens gaan branden, kabels die gaan bewegen terwijl er geen wind is). Ik heb zelf het idee dat “iets” contact probeert te maken maar een methode omdat dat contact vanaf mijn kant te leggen heb ik nog niet. Mogelijk dat een ontmoeting met jou daarin kan helpen.

                                                                                  In afwachting van een reactie,

                                                                                  Groet,

                                                                                  Fred

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.