Getuigen gezocht van ruzie draaiorgelmannen

10

De politie wil graag spreken met getuigen van een ruzie tussen twee draaiorgelmannen op 1 oktober. Die zaterdagavond rond 19.30 uur kregen twee draaiorgelmannen het op het Steenschuur met elkaar aan de stok. Een conflict dat al langer tussen beide eigenaars speelde, laaide daar zo hoog op, dat één van hen de macht over zijn rijdende draaiorgel verloor. Daardoor werd een vrouw bijna door het instrument aangereden. Eén van de orgels raakte tijdens de ruzie beschadigd. Beide eigenaars hebben aangifte bij de politie gedaan. Omdat hun verhalen van elkaar afwijken, wil de politie graag van getuigen horen wat er precies is gebeurd. Wie meer weet, kan bellen met 0900-8844.

Delen

10 reacties

 1. Doet me denken aan dat liedje van Wim Zonneveld:-

  “…want ook een orgelman , is maar een mens….rel-de-del-del-del-rel-rel “….

 2. Piet Pekelharing op

  Orgelmannen. Nee, hè, het zal eens een keertje niet zo zijn. Altijd maar weer die orgelmannen. En onze vriend Lenferink zal wel weer kopjes thee met ze gaan drinken. Wanneer pakt de overheid dat orgeldraaien nou eens keihard aan?

 3. Jeetje, gaan we nou weer een hele beroepsgroep voor rotte vis uitmaken omdat er twee ruzie met elkaar hebben?

  De markt is zaterdags de markt toch niet meer als het draaiorgel niet mee doet om een prettige sfeer te maken?

  Stop met het criminaliseren van iedere burenruzie! Begin met vertrouwen en pak misstanden aan. Dat is alles wat we met z’n allen moeten doen.

 4. Getuigen werden toch vroeger gevraagd.
  Bij Geboorte en Bruiloften.!! voor een paar centen om een Borrel te kunnen kopen.
  Volgens mij vraagt de Politie Informanten,Verklikkers,verraders en klokkenluiders die hun kunnen helpen in het voltooien van hun onderzoek om zo hun dag en nacht rapport te voltooien..
  Orgeldraaiers zijn een familie van vrienden en kennissen die zoeken dat zelf wel uit met muziek en een pilsje , dus laat die mensen met rust…

 5. Nou Herman, als je het artikel goed leest dan zie je dat beide orgelmannen aangifte tegen elkaar hebben gedaan. Dus zulke goede vrienden zijn het even niet… Dat de politie graag van omstanders hoort hoe het is gegaan is dus niet zo vreemd.

 6. Piet Pekelharing op

  Het is overigens geen unicum dat orgelmannen vechtend over straat gaan. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was er een tweetal orgelmannen in Utrecht die elkaar over en weer beschuldigden dat de ander op een plaats en tijdstip speelde dat de ene daar mocht spelen. Zij gingen letterlijk rollend over straat.

  Bovenal blijf ik van mening dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden hersteld dient te worden.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.