Theaterkaartjes goedkoper door BTW-verlaging

2

De kaartjes van theatervoorstellingen zijn wat goedkoper geworden. Doordat de BTW-verhoging van 6% naar 19% per 1 juli is teruggedraaid, zijn ook bij Stadspodia de prijzen naar beneden bijgesteld. Via de nieuwe website van Stadspodia kunnen voortaan alleen nog e-tickets worden gekocht. Vroegboekers, krijgen van Stadspodia 10% korting op toekomstige voorstellingen. Zo wil directeur Bart van Mossel de vaste trouwe klanten tegemoet komen. “Die hebben nog de hoge prijzen betaald en uit overleg met de belastingdienst blijkt dat we ze niet achteraf de goedkopere prijs mogen geven.”

Directeur Bart van Mossel van Stadspodia Leiden is blij. Met de nieuwe website, de BTW-verlaging en het nieuwe systeem van e-tickets.

Delen

2 reacties

  1. De directie van de Leidse schouwburg vult hiermee lekker hun eigen zakken en houdt zich niet aan wettelijke regels.
    In het lenteakkoord en op de site van de VSCD (club van theaters waar stadspodia ook lid van is) staat dat kaartjes gekocht na het lenteakkoord (25 mei) tegen het lage tarief berekend moesten worden, uitzonderingen nagelaten. Omdat stadspodia iedereen geld wilde terugbetalen (wat logischerwijs niet mag) wordt de btw-verlaging ook voor de boekers na 25 mei door de neus geboord. Dit geldt vloeit nu in de zak van stadspodia.
    Onze wethouder JJ de Haan staat op de lijst van het CDA voor de verkiezingen. Het cda is ook 1 van de partijen van het lenteakkoord. Vreemd dat de wethouder dit beleid van stadspodia (geld niet teruggeven aan mensen met kaartjes gekocht na 25 mei wat in het door zijn partij getekende lenteakkoord staat) niet veroordeeld, maar goed je verwacht ook niet anders van het CDA.

    Ik verbaas me er ook over dat de Leidse schouwburg zich niet lijkt te houden aan het Lenteakkoord en zich dus niets aantrekt van de VSCD. Aan die tien procent korting heb ik niets. Als je online besteld moet je 2,50 administratiekosten betalen en bij de kassa krijg je die tien procent korting als vroegboeker niet. Mooi voorgesteld, maar in de praktijk dus een fopsigaar.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.