Londen Centraal op Leiden Centraal

4

In het kader van de Olympische spelen in Londen, staat bij de NS deze zomer London centraal. Vanaf 26 juli verrijst op station Leiden Centraal een heus ‘Londen Park’ compleet met gras, bankjes, bomen en picknickkleden. Op een groot scherm kunnen reizigers en bezoekers de wedstrijden en het Olympische nieuws volgen. Het park wordt die dag om 14.00 uur geopend door wethouder Roos van Gelderen samen met Michiel Noy, directeur NS Stations. Vervolgens geeft Floris Jan Bovelander, winnaar van een gouden medaille bij het mannenhockey tijdens de Spelen van Atlanta, een mentale clinic. Ook op andere stations in ons land worden Londense Parken gebouwd, zoals op Utrecht Centraal, Den Haag Centraal en in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.

Delen

4 reacties

 1. Piet Pekelharing op

  Ik hoop dat er dan ‘fish and chips’ te verkrijgen zijn en dat ze je niet meer raar aankijken wanneer je om ‘vinegar’ vraagt.

 2. Koos Kabeljauw op

  Ook met tienduizenden bewakingscamera’s om de van de Leidse normaalnorm afwijkende burgers te registreren zodat opperhoofd Lenferink kan ingrijpen?

 3. Ooit lang geleden was een treinstation een instelling waar treinen kwamen en gingen en de reiziger op of af kon stappenvan een trein die daar stopte.
  Een voetbalstadion was een instelling waar men voetbal kon bekijken.
  Maar de tijden zijn veranderd in een voetbalstadion worden nu ook andere activiteiten gehouden.
  Het treinstation was al verworden tot een horeca gelegenheid waar men ook nog met de trein kan reizen. Maar nu is het dus definitief verworden tot een treinstadion met horeca.
  Natuurlijk heel leuk dit soort evenementen maar ik zou liever zien dat NS poort, ja zo heet de vastgoedmaatschappij van de NS die zich ook willen gaan toeleggen op de ontwikkeling van het gebied bij het station, nu ook eindelijk de bij de bouw van het station Leiden Centraal toegezegde roltrappen aan de kant van de B perrons zou realiseren.

  Bij eerdere evenementen in en rond Leiden Centraal, ja zo heet het treinstadion inmiddels, konden NS en Pro Rail de doorstroming van reizigers niet garanderen waardoor reizigers aansluitingen miste.

  Wil niet verder zeuren maar ik heb geen aanvraag gezien voor een evenementen vergunning terwijl men dat in Leiden al nodig scheid te hebben als men in wedstrijdverband een wind laat.
  Maar in tegenstelling tot een evenement in een voetbalstadion draait voor dit soort evenementen in treinstadions de reiziger en de belastingbetaler op.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.