Hans Bik ruilt Leiden in voor de Ardèche

9

Hans Bik ruilt zijn ‘K+A Gallery’ aan de Nieuwstraat 27 in voor een romantisch plekje in de Ardèche. Na de verbouwing onder de Zuid-Franse zon, zullen hij en zijn partner, kunstenaar Marie Louise Oudkerk, daar schilder- en beeldhouwlessen geven en allerlei kunstprojecten organiseren.

Delen

9 reacties

 1. G. Roenteboer op

  Er zijn misschien nog drie andere Leidenaren die deze gallerie kennen. Beste mensen, neem nog een komkommer.

 2. Piet Pekelharing op

  Wanneer er slangen opduiken in toiletten, dan is het komkommertijd.

  Wanneer er poema’s zwerven over de Veluwe, dan is het komkommertijd.

  Wanneer de snelwegschutter zijn proppenschieter weer eens uit de kast haalt, dan is het komkommertijd.

  Wanneer de Britse stranden overspoeld worden door pianomannen in kletsnatte concertkledij, dan is het komkommertijd.

  Wanneer de transfers van Zulte Waregem de voorpagina halen, dan is het komkommertijd.

  Wanneer het monster weer eens opduikt in Loch Ness, dan is het komkommertijd.

 3. @ G.Roenteboer
  Er zijn helemaal geen mensen die god kennen; toch heeft hij heel veel aanhangers !

 4. Piet Pekelharing op

  @Itsmeanne, voor god geldt hetzelfde als voor het monster van Loch Ness. Niemand heeft hem/haar gezien, maar iedereen heeft het erover.

 5. Leiden blijft zich ook in komkommertijd op de kaart zetten:

  "LEIDEN – De Ommedijkseweg in Leiden is maandagochtend afgezet omdat er misschien een bom uit de Tweede Wereldoorlog zou liggen. Het bleek de deksel van een melkbus."
  [Leidsch Dagblad, 6 augustus 2012 12:28]

  Misschien was dit conceptkunst in het kader van Leiden cultuurstad en werd er flink voor in de bus geblazen.

 6. Zit in ‘Nana’ van Émile Zola en kijk als sleutelstadreaguurder ook in komkommertijd reikhalzend uit naar persverse nieuwsberichten uit de lokale wereld (en die daarbuiten) van kunst- en cultuur van Jacqueline Borg. Als ik die wereld mag vergelijken met een turbulent weersysteem en Jacqueline Borg met een stoere weervrouw dan kunnen we niet anders dan concluderen dan (i) dat we haar kwaliteiten w.o. haar deskundigheid harder nodig hebben dan ooit (ii) dat de relevantie van haar berichtgeving niet onderdoet voor die van buienradar.nl. (iii) en dat we gewoon blij mogen zijn met deze ideale combinatie.

  Natuurlijk lees ik liever berichten als ‘Mark Rutte veegt voor de verandering financiele sector van bovenaf schoon en –o ironie- verleent de financiele outlaws en bonusboys, na three strikes out een tweede kans door ze onderaan te laten beginnen in de wereld van de kunst en cultuur (tegen het minimumloon)’, ‘Mark Rutte beëdigt minister van Beschaving ondanks nipte overwinning op Emile (die van de Tefal-lach)’, ‘Mark Rutte schrijft blanco cheque uit voor Institut Néerlandais’ maar waarom zou dit bericht van Hans Bik en zijn partner geen lokaal en interessant wereldnieuws mogen zijn? Ongetwijfeld zal het kunstzinnige duo een waardevolle ambassadeursfunctie voor Leiden kunnen blijven vervullen in la douce France. En altijd respect voor mensen die huis en haard verlaten en elders een nieuw bestaan willen opbouwen. En ik ben nu al reuzebenieuwd naar het actuele cursusaanbod.

 7. Als Har Meijer een scheet laat of een slim kind wint een wedstrijd is dat ook "wereldnieuws" in Leiden dus waarom zou het niet vermeld mogen worden als een gallery, die 5 jr. lang de oude binnenstad heeft verrijkt met haar kunst, uitstraling en gast-vrijheid, onze stad gaat verlaten ? Jammer voor Leiden, vind ik.
  Mét WyboM ben ook ik benieuwd naar het cursusaanbod en het zal mijzelf niet verbazen als ik volgend jaar een kijkje ga nemen. Ik vind het een leuk initiatief.

 8. Het is fascinerend dat mensen die met een potlood nog niet hun eigen naam kunnen schrijven anderen de les willen lezen als een bericht gaat over ‘kunst’ of ‘art’. We hoeven niet allemaal gelijk een Piet Incasso of een Rembrandt bij elkaar te schilderen zonder dat er flauwe niet ter zake opmerkingen over gemaakt worden. Laat die Bik maar lekker genieten met zijn nieuwe geliefde in de Ardèche. Ome Koos zegt het maar zo: ‘Met een penseel in de hand, heb je minder last bij brand’.

 9. Zie begeleidende foto. Mooi gezicht die geparkeerde fietsen tegen de lantaarnpaal. Ow wacht, dat was niet het onderwerp van het bericht en de discussie….

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.