Tien verdachten aangehouden na onderzoek drugs- en mensenhandel

4

Gisteren zijn tien verdachten met de Turkse, Bulgaarse en Nederlandse nationaliteit aangehouden naar aanleiding van een grootscheeps onderzoek naar drugs- en mensenhandel. Er werden in samenwerking met Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, Openbaar Ministerie en de Inspectie SZW een groot aantal woningen en bedrijfspanden doorzocht in de regio, Den Haag en Nieuwe Pekela. De aanleiding voor het onderzoek was de ontdekking van een grote hennepkwekerij in Roelofarendsveen in augustus vorig jaar. Deze kwekerij bleek onderdeel te zijn van een grotere organisatie. Er werden enkele duizenden hennepplanten en 150.000 stekjes aangetroffen. In deze kas en een tweede, die gisteren ontmanteld werd in Bleiswijk, werkten illegalen, die zwaar werden uitgebuit.

Delen

4 reacties

  1. En maar volhouden dat hennepteelt onschuldig is. Zoveelste bewijs van banden met (zware) criminaliteit. Nederland gedoogland oftewel het afvalputje van Europa…

  2. Net zo onschuldig als de productie en verkoop van alcoholische dranken tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten. Legaliseren dus.

  3. Frank vB u bedoelt dus te zeggen dat u geen enkele moeite heeft met zware criminaliteit/drugshandel/mensenhandel? Tsja, daarmee plaatst u zich qua geloofwaardigheid natuurlijk direct buiten het referentiekader van elk normaal denkend mens…

  4. @Mieke Je haalt wel graag alles door elkaar, hè?

    Legaliseren betekent dat het legaal is, en alle samenhangende criminaliteit/mensenhandel etc.etc.etc. hoogstwaarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwijnt. Want dan kun je gewoon eerbaar en legaal je geld verdienen, belasting betalen en de arbeidsinspectie op bezoek krijgen, net zoals dat nu ook bij de bierbrouwer (Zoeterwoude) en de stoker (Schiedam) kan. Volgens veel wetenschappelijk onderzoek is alcohol een groter gif dan THC ooit kan worden. En een agressieve jointroker is een contradictio in terminis, alcohol daarentegen…

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.