Brandweer redt kat uit dakgoot

6

Woensdag klonk de hele avond een klagelijk gemiauw vanuit de dakgoot van een pand aan de Breestraat. Een rode kater liep er urenlang heen en weer en wist kennelijk niet meer hoe hij binnen moest komen. Enkele studentes trokken zich het lot van de kat aan en belden rond 23.00 uur de brandweer. Met een ladderwagen werd de kat vrij eenvoudig uit de dakgoot gered. De kater kwam zelfs naar de brandweerman toe. Eenmaal op de grond sloeg de angst alsnog toe en ging het beestje er met een noodgang vandoor.

Video: Chris de Waard.

Delen

6 reacties

 1. Ik mis een beetje de zelfingenomen hilarische opmerkingen van dhr Piet Pekelharing richting onze viervoetige vrienden…

 2. Piet Pekelharing op
 3. Fijn dat de kat gered is van het dak.
  Verder vind ik het erg vreemd dat de kat zo midden in de stad is losgelaten. Hoe moeten kat en baasje elkaar terugvinden?
  Betr was geweest de kat in een reismand te zetten en op zoek te gaan naar de baas.
  En het meisje dat de de kat vast had in het nekvel heeft het arme dier veel pijn gedaan.

 4. De Kat kan dan wel een beetje pijn verdragen denk ik ,
  Altijd nog beter dan in een dakgoot te blijven vertoeven ,
  zeker met die hitte , dus als de KAT zou mogen kiezen ……..
  zou die het wel weten !!!!!

 5. Piet Pekelharing op

  Ik ben benieuwd of er met deze onvoorstelbare hittegolf weer één of ander gedierte uit de sloot moet worden gered. Immers onze polderkoeien zijn die Sahelomstandigheden niet gewend.

 6. Koeien uit sloten halen, katten uit dakgoten redden, bruggen besproeien. Het wordt steeds duidelijker dat Operatie Diversificatie van Brandweer BV een groot succes aan het worden is. Het blussen van branden zal in Fase 2 dan ook door ons worden uitbesteed, conform Europese regelgeving en besluit 2012RL3BRWE567. Daarna kan Brandweer BV nieuwe kernactiviteiten prioriteren.

  Jan-Joris Vuringa van Breukelen, MBA
  (directeur Brandweer BV)

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.