VVD Leiden tegen pasjes bij ondergrondse containers

3

Leiden krijgt de komende tijd op 126 plekken ondergrondse vuilcontainers. In totaal worden er 176 ingegraven. Dat moet een moooier straatbeeld opleveren, bovendien is het een middel in de strijd tegen de meeuwenoverlast. Bewoners krijgen een pasje waarmee ze de container kunnen openen om hun huisvuil weg te gooien. Dat laatste is tegen het zere been van de VVD in Leiden. Raadslid Frederik Zevenbergen ziet helemaal niets in zo’n systeem waarbij de gemeente kan zien wie wanneer iets in de containers gooit. “Dat kan nu ook niet en dat gaat prima.”

VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil absoluut gaan pasjessysteem bij de nieuwe ondergrondse containers: “Het schendt de privacy van de Leidenaren als de gemeente precies kan zien wanneer en hoeveel afval er door individuele bewoners wordt aangeboden.”

De VVD maakt zich ook zorgen over het mogelijk verdwijnen van parkeerplaatsen om plaats te maken voor de containers. De partij wil harde garanties dat parkeerplekken die moeten verdwijnen in de directe omgeving worden gecompenseerd.

Delen

3 reacties

  1. Ik snap oprecht niet wat er op tegen is om de afvalverwerking te reguleren, en naar rato per adres te belasten, denk aan b.v. het voorkomen van free-loaders, en studentenhuizen … hoezeer ik ook vind dat in Leiden de arme student zoveel mogelijk moet worden ontzien, zullen zij zelf ook begrijpen dat aan afvalverwerking anno 2012 een prijskaartje hangt … (in een historische binnenstad als Leiden)

  2. Reinout Bodewes op

    VVD-raadslid Frederik Zevenbergen: "Het schendt de privacy van de Leidenaren als de gemeente precies kan zien wanneer en hoeveel afval er door individuele bewoners wordt aangeboden."

    Frederik Zevenbergen heeft hierin gelijk. De VVD is echter wel voorstander van de OV-chipkaart, waarmee individuele OV-reisgegevens centraal kunnen worden opgeslagen. Zevenbergens partij is ook niet tegen betalingen met een pinpas, waaraan steeds vaker niet valt te ontkomen. Terwijl de contante euro een wettig en anoniem betaalmiddel is. Dat zijn twee andere voorbeelden van schending van de privacy. Grote Broer houdt ons steeds meer in de gaten. Ook omdat Zevenbergens niet meer liberale VVD het wil.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.