Concert “Hemelse Koren” in Hooglandse Kerk

1

Op donderdag 14 maart is de Hooglandse Kerk het toneel van `Himmlische Chören!’. In dit grootschalige concert voert het Leids Cantate Consort meerkorig werk uit van J.S. Bach, zijn oom J.C. Bach, Praetorius, Schütz en Schein. Dirigent Wouter Verhage leidt 35 zangers en 12 instrumentalisten, onder wie bespelers van baroktrombones, dulciaan en zink. Theo Visser bespeelt het orgel. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten €12,50. De organisatie is in handen van Stichting Cathedral Organ Leiden, www.cathedralorgan.nl.

Delen

1 reactie

  1. Cathedral Organ Leiden op

    Authentieke uitvoeringen van oude muziek lijken niets bijzonders meer. Maar dirigent Wouter Verhage demonstreert het tegendeel. Zo ontdekte hij in hand- en dagboeken, reisverslagen en brieven van de oude meesters een schat aan informatie die hij in dit concert toepast. Meerkorige werken, zoals Bachs motetten, worden samengesteld uitgevoerd: met zangers én instrumenten in elk koor.

    Erg aanbevolen!

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.