Parkeergarage Lammermarkt niet ontsloten via Marislaan

5

Waar automobilisten over enkele jaren de nog te bouwen ondergrondse parkeergarage bij de Lammermarkt in- en uitrijden wordt nog onderzocht: via de Marislaan, via het Schuttersveld of via een ontsluiting op de Lammermarkt zelf. De eerste optie, via de Marislaan, kan wethouder Van Woensel eigenlijk wel al meteen schrappen. Niet alleen omwonenden zijn fel tegen, ook binnen de Leidse gemeenteraad is er geen enkel draagvlak voor een uitrit in het lommerrijke doodlopende straatje.

Audiofragment: Chris de Waard peilde de stemming en sprak achtereenvolgens met Alexander van Engelen van het comité Marislaan, VVD-raadslid Greetje van Gruting, wethouder Van Woensel en duoraadslid Gijs Holla van de PvdA.

Ook verkeerstechnisch is een ontsluiting via de Marislaan problematisch, maar dat geldt evenzeer voor het Schuttersveld, zo hield wethouder Van Woensel de raadscommissie afgelopen week voor. De autonome toename van het autoverkeer en het HOV dat ook in het stationsgebied gaat rijden zorgen ervoor dat bij de huidige kruisingen met de Schipholweg lange opstoppingen gaan ontstaan. Zeker als daar ook nog de auto’s bijkomen die de parkeergarage in of uit willen.

Delen

5 reacties

 1. De gemeente lijkt de toegang tot deze toch al kostbare parkeergarage nu te willen gaan realiseren door de singel er langs te gaan verplaatsen. Bovendien wil de gemeente de ondergrondse parkeergarage onder de Garenmarkt voorzien van nog een verdieping eronder. Dat zijn allemaal extreem kostbare plannen bij deze twee toch al zeer kostbare operaties die zonder deze aanpassingen al begroot worden op 5 miljoen. Met dit soort wilde plannen krijgt de stad nooit een sluitende begroting. Of deze garages ooit rendabel geexploiteerd zullen kunnen worden is niet onderzocht.

 2. Piet Schuur op

  Heeft de rekenkamer al eens gerapporteerd over de parkeergarages die nu al door de gemeente worden gerund ?Hoeveel dragen de ondernemers uit hun fondsen daaraan bij ? Of worden de Leidse burgers aangeslagen voor eventuele exploitatie-verliezen ?

 3. Ze worden bijna met de dag megalomaner en wereldvreemder in het stadhuis, terwijl de automanie van de VVD bizarre vormen heeft aangenomen. Wordt het misschien tijd om er een paar GGZ-mannen in witte jassen op af te sturen?

 4. Piet en Nico, het wordt nog gekker. De VVD heeft al op haar website aangekondigd, dat wat deze partij betreft parkeren voor ondernemers in de stad overal gratis wordt. Of die ondernemers dan overal moeten kunnen parkeren, of uberhaupt een auto nodig hebben, wordt niet meer bepalend voor hun parkeervergunning. Drie maal raden wie er dan voor de parkeerkosten van autos in de binnenstad gaat opdraaien.
  Overigens, tegen het kaderbesluit om er 1000 parkeerplaatsen in de binnenstad bij te bouwen is weinig of geen verzet aangetekend door de gemeenteraad.

 5. Emile, dan laten alle autobezitters zich toch als ondernemer registreren? Branche: voertuigexploitatie. Vanaf dit jaar zijn geen kosten meer verbonden aan inschrijving in het handelsregister. Dat komt mooi uit.
  De VVD is knettergek geworden, net als de partijen die meegaan met dit domme beleid.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.