De duizenden bezoekers zorgden overal voor een gezellige drukte. Regelmatig waren voorstellingen ook 'uitverkocht', zoals hier in Museum Boerhaave. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Eerste Leidse Nacht van Kunst ven Kennis enorm succes

De eerste editie van de Nacht van Kunst en Kennis heeft meer dan 3.500 bezoekers getrokken. Die konden met een passe partout van slechts tien euro kiezen uit een enorm programma met meer dan 100 onderdelen, verdeeld over negen locaties. Veel meer dan je in de zes uur durende NKK aankon en dus was het vooraf flink puzzelen om een eigen route samen te stellen.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/110583735″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Sleutelstad Radio zond vanaf 20.00 uur gisteravond live uit en deed verslag van zoveel mogelijk onderdelen van de Nacht van Kunst en Kennis. Hierboven een compilatie.

De Nacht van Kunst en Kennis is een blijvertje. Volgend jaar is het programma zelfs nog uitgebreider dan deze eerste keer. Ook wordt het aantal locaties dan uitgebreid, bijvoorbeeld met de Hortus Botanicus.

Rond 02.00 uur vannacht was er nog volop publiek in onder meer Museum de Lakenhal waar Nico Dijkshoorn een programma afwerkte met gasten waaronder singer songwriter Tim Knol. (Video: Chris de Waard).

Leiden Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×