Bewoners Groenoordhallenterrein wachten op waterrijke buurt

3

De huizen staan er al even, maar het water is nog altijd niet ‘aangesloten’ op de rest van Leiden. Gevolg: elke zomer een modderige algenpoel. En dat terwijl kopers van de woningen op het voormalige Groenoordhallenterrein juist zijn verleid met tuin en steiger. Peter Bootsma (D66) wil daarom van verantwoordelijk wethouder Pieter van Woensel weten wanneer de bewoners dan eindelijk wel in een waterrijke buurt komen te wonen.

Audiofragment: D66-raadslid Peter Bootsma wil dat de sloten in nieuwbouwwijk Groenoord snel worden aangesloten op het openbare water van de stad.

Volgens het raadslid is het een kwestie van ‘doorsteken’. Als de grondeigenaren, waaronder de gemeente, daartoe bereid zijn, tenminste. En dat zouden zij op 1 januari 2014 daadwerkelijk zijn. Inmiddels hebben de bewoners echter een brief ontvangen waarin uitstel van de zo gewenste doorsteek is aangekondigd. Bootsma wil daarom de belofte aan de bewoners – wonen in een waterrijke buurt – op de politieke agenda houden. 

Delen
Wintwerbier Festival Leiden 2018

3 reacties

  1. Haha, dit was al bekend voordat het terrein gebouwd werd. Mooie lokkertjes zoals koop nu een huis en krijg een sloep kado…. is alleen goed voor de verkoop. En die sloten zijn echt niet sloepwaardig. Waar moeten ze de wijk uit?? de 2 bruggen die aangegeven worden zijn laag, heel laag. Dus puntje bij paaltje: veel plezier met rondjes varen!!

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.