Bewoners en politici gingen zaterdagmiddag met elkaar in gesprek over de visie voor de Zeeheldenbuurt die de wijkbewoners zelf hebben opgesteld. (Foto: Chris de Waard).

Politiek positief over wijkvisie Zeeheldenbuurt

Vrijwel alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, staan positief tegenover de wijkvisie voor de Zeeheldenbuurt. Dit bleek vandaag op een door de buurtvereniging georganiseerd slotdebat. De wijkvisie is uniek omdat deze niet door de gemeente, maar door de bewoners zelf is ontwikkeld. Onder leiding van een projectleider en een stedenbouwkundige gingen de bewoners afgelopen paar maanden in gesprek met ondere andere ondernemers, de gemeente en woningcorporatie Portaal. Het resultaat, een visie over hoe de buurt er in 2025 uit moet zien, werd voorafgaand aan het debat gepresenteerd in speeltuin ‘Ons Eiland’.

Audiofragment: Wijkvoorzitter Cor Arnoldus over de wijkvisie die de buurt zelf heeft opgesteld.

Op het slotdebat waren (kandidaat-)raadsleden van acht politieke partijen, de wethouders Pieter van Woensel en Roos van Gelderen en vertegenwoordigers van de ondernemers en Portaal aanwezig. Zij prezen de plannen zelf, maar ook de snelheid waarmee ze zijn gevormd.

Op basis van de gesprekken die gevoerd werden, ontstonden drie varianten van de Zeeheldenbuurt, waaruit uiteindelijk één visie gedestilleerd is. In één van die varianten moet het park in de Zeeheldenbuurt meer het centrale punt in de wijk gaan worden, terwijl in een andere het groen juist meer verdeeld moet worden over de wijk. De derde variant bouwt meer op de huidige buurt: men wil hier meer accent leggen op de al bestaande mooie plekjes en deze prominenter aanwezig laten zijn.

Of de door de bewoners gepresenteerde wijkvisie ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd is nog niet duidelijk. Alhoewel de politieke partijen zich allemaal positief opstelden, is het nog niet duidelijk of er ook geld voor zal worden uitgetrokken. De bijeenkomst stemde wel hoopvol, vertelden meerdere bewoners, maar men is nog niet helemaal gerustgesteld.

Het debat stond overigens onder bezielende leiding van Chris de Waard, de hoofdredacteur van Sleutelstad, die verscheidene keren de lachers op de hand kreeg.

Leiden Politiek Zeeheldenbuurt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×