Irakese vluchtelingen willen blijven

0

Een groepje uitgeprocedeerde vluchtelingen uit Irak vroeg afgelopen zaterdag aandacht voor hun situatie. “Die is uitzichtloos en dat kan zo niet langer,” aldus woordvoerder Salem van de asielzoekers. “Ik ben tandarts, maar mag hier niks doen. We krijgen 30 euro per week en zitten met vijf personen op een kamertje. Al sinds 2011.”

DSC_0004.JPG

De familie wordt opgevangen in het azc Katwijk. Op de zogenaamde ‘gezinslocatie‘ zit het gezin vast. Ze mogen niet in ons land blijven, maar kunnen ook niet uitgezet worden. Irak neemt al enige tijd geen vluchtelingen meer terug. “Gelukkig maar,” zegt Salem, “Want het deel van Irak waar wij vandaan komen, is al jaren de gevaarlijkste plek op aarde. Gevaarlijker nog dan Syrië.”

Delen
Wintwerbier Festival Leiden 2018

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.