Een tafel vol boekjes ter inspiratie voor een groene tuin in de hal van het Stadhuis. (Foto's: Maaike Lek).

Leidenaren krijgen gratis groen tuinontwerp in Stadhuis

Bewoners van Leiden en de regio konden gisteravond terecht in de hal van het stadhuis om gratis een groene tuin te laten ontwerpen. Een tafel vol boeken ter inspiratie en een team van groenexperts van de gemeente stond klaar om tuinen te ontwerpen. “Het is heel erg belangrijk dat mensen hun tuin groener maken”, stelt beleidsmedewerker Mirte van Daalen. “Het zorgt voor een betere afwatering in de stad, zorgt ervoor dat je tuin niet te heet wordt in de zomer en zorgt dat dieren wat ruimte krijgen.”


Mirte van Daalen, beleidsmedewerker van de gemeente Leiden, vertelt over het belang van groene tuinen.

Naast dat de gemeente de openbare ruimte wil vergroenen, wil ze ook bewoners stimuleren om de stad groener te maken. “We proberen hier nu echt een slag in te slaan”, aldus Van Daalen. “Dat doen we door bijvoorbeeld subsidies te verlenen. Daarbij zijn particulieren tuinen heel belangrijk, vooral dat de trend stopt om je tuin te verstenen.” Volgens Van Daalen denken veel mensen dat een versteende tuin minder werk is om te onderhouden. “Maar soms blijkt het nog meer werk om planten in potten in een versteende tuin water te geven, dan om een onderhoudsvriendelijke groene tuin te nemen.”

De reacties van de bezoekers waren overwegend positief. “Veel mensen komen geïnspireerd hier vandaan, daar ben ik erg tevreden over”, aldus Mirte van Daalen. “Ik denk dat ik deze tuin ook echt ga laten aanleggen”, aldus een bezoeker van de gratis tuinontwerpsessie. “Ik ben net in mijn huisje komen wonen, de tuin is nu nog één grote tegelvloer, dat vind ik niet leuk. Ik vind groen altijd wel wat toevoegen.”


Een bezoeker vertelde onze verslaggever over haar nieuwe tuinontwerp.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×