Studenten die gaybra hebben beklad vinden vervolging onrechtmatig

5

De vijf Leidse studenten die in oktober vorig jaar het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt overschilderden en daarbij de Hitlergroet brachten snappen niet dat ze door het openbaar ministerie worden vervolgd. Dat betoogden hun advocaten vanmorgen bij de rechtbank in Den Haag. Het OM zou eerder hebben beloofd de studenten van een Quintus-dispuut niet te vervolgen voor de wat ze zelf een ‘uit de hand gelopen studentengrap’ noemen. De advocaten vinden dat OM niet ontvankelijk verklaard moet worden.

Volgens de officier van justitie gaat het om veel meer dan een uit de hand gelopen grap. “De  jongens hadden een opdrachtenlijst van de studentenvereniging meegekregen. Daar stond onder meer op dat ze tegen een synagoge moesten pissen”. De rechter beslist over twee weken of de studenten worden vervolgd.

 

Delen
Schemerstad 2017

5 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.