Strandgroep IVN organiseert excursie in Katwijk

0

De Strandgroep van IVN regio Leiden organiseert op vrijdag 18 augustus de laatste zomer-excursie voor het hele gezin op het strand in Katwijk. Bij de excursie voor alle leeftijden die wordt gegeven door vrijwilligers van IVN regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek komen de deelnemers erachter wat er zoal is te vinden in de zee, langs de vloedlijn en op het strand.

Met behulp van onder andere een garnalennetje wordt er in strandmeertjes gevist. Naast garnalen levert dat vaak platvisjes en levende krabbetjes op. Ook gaan de deelnemers aan de excursie met een kor aan de slag. Met zo’n net worden allerlei soorten zeebeestjes opgevist. Voor kinderen die met garnalennetjes vissen is een handdoek en droge kleding handig.

De excursie duurt anderhalf tot twee uur. Dat is afhankelijk van het weer en wat er gevonden wordt, De excursie is gratis en voor alle leeftijden, aanmelden is niet nodig. Er wordt om 19.30 uur verzameld op het parkeerterrein Noordduinen aan de Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Meer informatie: ivnstrand@outlook.com.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.