Ouderen vertellen over Tuinstad-Staalwijk

0

Onder de naam De Tuinstaal Vertellingen start op 10 september om 14.30 uur in de Buurt Ontmoetingsplaats (BOP) aan de Herenstraat 61 een serie van vier zondagmiddagen waarbij een aantal ouderen uit de wijk Tuinstad-Staalwijk komt vertellen over hoe het vroeger was. Elke zondagmiddag komt er een ander thema aan bod. De toegang is gratis.

De eerste zondag staat in het teken van de winkels in wijk. Vroeger waren er tientallen winkels in Tuinstad-Staalwijk. Op elke hoek van de straat was er wel een te vinden: bakkers, slagers, groenteboeren, kruideniers, kolenboeren, sigarenwinkels, schoenmakers… Oude winkeliers vertellen hoe het toen was. Dit zijn de nu 83-jarige slager Jac. Verberg, de eveneens 83 jaar oude Joke Nagtegaal-Segijn, die destijds een bakkerij bestierde, mevrouw Apeldoorn van het sigarenmagazijn, Mieke Janson-Overdevest en Jan Janson van zuivelwinkel De Sierkan en de 82-jarige kruidenier Riek Boeff.

Zij worden geïnterviewd door leden van de organiserende werkgroep die uit zeven wijkbewoners bestaat. Maar ook het publiek kan zich in het gesprek mengen. Ook worden er oude foto’s geprojecteerd en is er muziek uit de periode 1940-1960 te horen.

De volgende middagen zijn zondag 8 oktober (WO2 en de Wederopbouw) en zondag 12 november (de scholen in de wijk). Op zondag 10 december houdt stadshistoricus Cor Smit een lezing over de (sociale) woningbouw in de wijk.

Delen
Wintwerbier Festival Leiden 2018

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.