Burgemeester Leiderdorp voorgedragen voor tweede termijn

0

De gemeenteraad van Leiderdorp heeft burgemeester Laila Driessen voorgedragen voor herbenoeming. De eerste termijn van de burgemeester loopt op 14 januari 2018 af.

De aanbeveling is de afgelopen maanden voorbereid door een vertrouwenscommissie, waarin alle partijen uit de raad vertegenwoordigd waren. De vertrouwenscommissie adviseerde om Driessen voor herbenoeming aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

In de besloten gemeenteraadsveradering van maandag 4 september stemde de raad in met de aanbeveling tot herbenoeming.

De voordracht gaat nu naar de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit. Hij adviseert de minister van BZK over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Zijne Majesteit de Koning. Een burgemeester wordt herbenoemd voor zes jaar.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.