Vredeswake op Stadhuisplein Leiden

0

Op donderdagmiddag 21 september organiseren de diaconieën van De Bakkerij in samenwerking met diverse partnerorganisaties in het kader van de Vredesweek van PAX Nederland weer een Vredeswake op het Stadhuisplein in Leiden. Daarbij is iedereen welkom.

De wake duurt van 16.30 uur tot 17.30 uur en staat dit jaar in het teken van ‘De kracht van Verbeelding’. “Want verbeeldingskracht stelt mensen in staat om te dromen, om grenzen te verleggen, om samen te zoeken naar wat je bindt met anderen in plaats van verdeelt.” Naast momenten van stilte en bezinning is er ook ruimte voor muziek, dans en andere vormen van expressie.

De Vredeswake Leiden is een jaarlijks initiatief van de werkgroepen MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) en ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) van de Rooms-Katholieke Parochie en de Protestantse gemeente Leiden in samenwerking met de Raad van Kerken en het Levensbeschouwelijk Platform Leiden. De Vredeswake wordt ook dit jaar weer ondersteund vanuit Diaconaal Centrum De Bakkerij. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Leiden, Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord, Stichting Vrouwennetwerk Leiden, Leidse Studenten Ekklesia, Levensbeschouwelijk Platform en C4C Leiden.

 

Delen
Proeftocht 2018

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.