ZZ Leiden Eredivisie Basketball had zaterdag geen enkele moeite met de tegenstander uit Weert. De Basketball Academie Limburg ging roemloos ten onder in de Vijf Meihal waar aan het einde van de wedstrijd 101-78 op het scoreboard stond. (Foto's: Chris de Waard).

ZZ Leiden geeft Basketball Academie Limburg klop

De eindstand van 101-78 was afgelopen zaterdag in de Vijf Meihal niet eens spectaculair te noemen. Het hadden makkelijk 20 punten meer kunnen zijn voor de Leidenaren die de wedstrijd eigenlijk al in de eerste minuten van de strijd beslisten. Aan het einde van het eerste kwart stonden de Leidenaren al met 39-20 voor. Die 39 punten betekenden ook nog eens een record aantal voor een eerste kwart.

Chris de Waard sprak na de wedstrijd met coach Paul Vervaeck.

Halverwege de wedstrijd, het tempo was inmiddels wel wat afgenomen, stond het 59-34 in het voordeel van de thuisploeg. Het derde kwart eindigde bij een stand van 88-55. De spanning was er toen al lang uit, net als de snelheid. De 100 punten kwamen in zicht en bleven dat lang. Pas minuten voor het eindsignaal zette Jesse Voorn de 101 op het scoreboard en verdween het laatste restje spanning uit de wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Leiden de eerste uitwedstrijd in deze competitie. In Den Helder tegen de Den Helder Sun’s. Een ploeg die Leiden in de oefenfase in september al eens trof en toen versloeg met 67-96. Aan Paul Vervaeck de vraag of dat een eitje wordt? “Nee, eitjes bestaan niet,” vond Paul Vervaeck die iedere tegenstander serieus neemt.