Nepbrief over sleepwet ook in Leiden verspreid

2

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft verspreid over het hele land een nepbrief bezorgd van de Rijksveiligheidsdienst. Ook in delen van Leiden vonden bewoners de brief op de mat. In de brief wordt een bezoek aangekondigd van een medewerker van de gemeente die de internetverbinding aftapbaar komt maken. Ook de politie in Leiden roept op om de brief te negeren. “Ga niet in op de inhoud van de brief”, aldus de politie.

De Algemene Veiligheids- en Inlichtingendienst (AIVD) waarschuwt tegen de brief. De Rijksveiligheidsdienst bestaat niet. Wie het internetadres www.rijksveiligheidsdienst.nl dat in d brief wordt genoemd, bezoekt, komt nu op een website terecht met informatie over het raadgevend referendum dat in maart gelijk met de gemeenteraadsverkiezingen wordt gehouden.

 

Delen
Wintwerbier Festival Leiden 2018

2 reacties

  1. Uitstekende en zeer nodige actie van Bits of Freedom, maar misschien zou die organisatie zich ook eens wat nadrukkelijker kunnen gaan bemoeien met de misdadige datagraaiers van Facebook, Twitter, Amazon, Apple, enz. enz.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.