Kraanwaterkaraffen estafette doet Oegstgeest aan

0
Maandag gaat ook in Oegstgeest de karaffenestafette waarmee Dunea het schenken van kraanwater in de horeca promoot officieel van start. Wethouder Roeffen en Dunea-directeur Wim Drossaert overhandigen dan twaalf karaffen aan Corpus-directeur Huub Lazarom.
Door het schenken van kraanwater wordt onnodig gebruik van plastic of glazen flessen en de bijbehorende transportkosten voorkomen. Daarom is Dunea gestart met de kraanwatercampagne. Stap voor stap wordt de actie uitgerold in de 19 gemeenten binnen het leveringsgebied. Dunea biedt de karaffen, de ondernemer moet de rest doen.

De campagne loopt nu in Den Haag, Leiden en Leidschendam-Voorburg en vanaf maandag dus ook in de gemeente Oegstgeest. Op de planning staan de gemeenten Zoetermeer, Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Rijswijk en Alphen aan den Rijn.

Ondernemers hoeven niet te wachten op de estafette, want het bestellen van de karaffen kan ook op eigen initiatief via www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.