Play-offs ver weg voor Scylla

0

De vrouwen van Scylla leden dit weekend een kostbare 1-5 nederlaag. Zonder Kim Vermaas kon Scylla het Lybrae Heerlen zaterdag niet echt moeilijk maken. Vermaas komt tegenwoordig vooral uit voor het eerste mannenteam van Scylla, dat nog wel alle kansen heeft om de play-offs te bereiken.

Voor het vrouwenteam lijken deze play-ofs – waarvoor alleen de beste vier teams zich plaatsen – ver weg. Het team staat nu zesde, met 7 punten achterstand op de nummer vier, SKF. Op de nederlaag viel ook weinig af te dingen. Marie Depuydt en invalster Isabelle Tegelaar verloren hun wedstrijden.

Tegelaar maakte haar debuut in de eredivisie en had hierbij meteen de ondankbare taak om tegen de beste speelsters van Heerlen uit te komen. Dat ze tegen Yun Zhang en Rachel Gerarts nog tekort schoot was dan ook te begrijpen. Voor Tegelaar stond vooral het leerproces voorop.

Ook Depuydt moest echter twee keer buigen. Zij wist nog wel een game af te snoepen van Annewyke Appels, maar daar bleef het bij. Tegen Zhang was ook voor Depuydt het krachtsverschil te groot.

Esmee van Marwijk kwam net als afgelopen wedstrijden wel tot winst. Van Marwijk lijkt, bij afwezigheid van Vermaas, nu sterk genoeg om de positie van kopvrouw bij Scylla over te nemen. Ze had weinig moeite met Appels. Ook tegen Gerarts lagen er kansen maar het spel was nog iets te slordig om de partij te pakken.

Over twee weken gaat Scylla op bezoek bij Westa. Om de kansen op de play-offs te behouden zal dan ruim gewonnen moeten worden.

Delen
Proeftocht 2018

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.