(Beeld: ZVL Tetteroo).

ZVL Tetteroo uitgeschakeld in EuroLeague waterpolo

ZVL Tetteroo keert met lege handen terug uit Padova in Italië en weet dat het Europese verhaal voor dit seizoen over en uit is. Na nederlagen tegen de beide Italiaanse deelnemers (thuisploeg Padova en Catania) werd ook verloren van het Hongaarse BVSC Zugló.

Het was echter wél de wedstrijd, waarin de Leidse ploeg de beste kansen had op een succesje in deze eerste ronde van de Euro League. De achterstand bij de rust werd zelfs in het derde kwart weggewerkt en na drie perioden stond er een gelijke stand (7-7) op het scorebord. In het laatste stukje van de wedsstrijd kwam ZVL Tetteroo echter nét iets te kort en verloor uiteindelijk met 10-9. Volgende klus: komend weekeinde de bekerdubbel tegen De Zaan.

BVSC Zugló (HUN) – ZVL-Tetteroo 10-9 (3-2, 1-0, 3-5, 3-2)
Doelpunten ZVL: Marloes Cabout 3, Rozanne Voorvelt 2, Malissa van Rijn, Biurakn Hakhverdian, Iefke van Belkum, Isis Keijzer.