Tijdens de Nieuwjaarsloop kwamen de deelnemers onder andere door de Merenwijk. (Foto's: Erik van Leeuwen).

Ruim 1200 lopers bij zonnige Nieuwjaarsloop

Traditioneel op de eerste zondag in het nieuwe jaar verzamelden een grote groep lopers zich op de atletiekbaan in sportpark de Leidse Hout voor de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop. De derde loop in het populaire Zorg en Zekerheid circuit, georganiseerd door Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest, was voor ruim 1200 lopers een prima manier om aan hun sportieve voornemens invulling te geven.

Nadat ze gezamenlijk opgewarmd waren ging een grote groep kinderen van start voor de GeZZinsloop door de Leidse Hout. Igor Ouwerkerk en Tirra Aallaa, beide lid van Leiden Atletiek, waren als eersten terug op de atletiekbaan waar het bij de finish spiegelglad was door opvriezing.

De oudere lopers konden kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer over een parcours rond de Leidse Hout en richting Merenwijk. Op de kortste afstand waren Farid L’Jahhaoui van Haag Atletiek en Marije Hijman van PAC Rotterdam de snelsten. Uit onze regio mochten Marta Moreno van Leiden Atletiek en Jasmijn Bloemheuvel van AV De Spartaan ook op het podium plaats nemen.

Op de 10 kilometer was er een mooi duel tussen Jochem Loos en Lorenzo Sinteur. Als een echte wielrenner profiteerde Sinteur van het kopwerk van Loos tegen de snijdende noordoosten wind in de Merenwijk om in de slotfase een klein gat te slaan. De bij de thuisvereniging trainende Jochem noteerde met 33.39 andermaal een persoonlijk record. Nathalie Klaassen verbaasde zichzelf op de plek waar ze vroeger vaak trainde. Ze voelde zich gisteravond nog beroerd, maar de Alphense bleef desondanks haar concurrenten voor.

Wilfred Verhagen en Liselotte van den Berg zijn goede bekenden op de langste afstand bij het Zorg en Zekerheidcircuit. In Leiden wonnen zij ook weer met een flinke voorsprong. Bij de mannen completeerden Huub Redegeld en Brent Pieterse het podium, bij de vrouwen waren dat Mariska Brittijn van Leiden Atletiek en Juliette ten Have van De Zijl LGB Triathlon. Terwijl zijn hun prijzen in ontvangst namen uit handen van Eveline van Enk, voorzitter van Leiden Atletiek, stroomden de laatste lopers moe maar voldaan binnen op de baan die nog altijd wat glibberig lag. De volgende afspraak in het circuit is over drie weken in Uithoorn.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×