VVD Voorschoten wil aanvragen laadpaal eenvoudiger maken

1

In 2018 komen er naar verwachting zo’n twintig laadpalen voor elektrische auto’s bij in Voorschoten. Dat zijn er ongeveer net zoveel als vorig jaar. De VVD in Voorschoten wil de aanvraagprocedure nu vereenvoudigen in de hoop dat het aantal oplaadplekken daardoor sneller toeneemt.

Sinds het voorjaar van 2017 werkt Voorschoten voor het plaatsen, beheren en exploiteren van elektrische oplaadpalen voor auto’s samen met andere gemeenten in de regio om op lokaal niveau het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. “Sindsdien is het aantal geplaatste oplaadpalen in Voorschoten sterk toegenomen. Een ontwikkeling waar we als fractie blij mee zijn,” zegt commissielid Bart Lavrijsen.

“Om mensen te motiveren om elektrisch te rijden, is een goede infrastructuur noodzakelijk. Nu Voorschoten is aangesloten bij een regionale concessie, merken we hoeveel behoefte er aan oplaadpalen is. Het is een belangrijke stap naar schoner autorijden en verduurzaming van onze gemeente.”

Delen
Wintwerbier Festival Leiden 2018

1 reactie

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.