Bewoners ’t Heerlijk Recht in Leiderdorp starten met omgekeerd inzamelen

4

Vanaf maandag 15 januari gaan inwoners van de wijk ’t Heerlijk Recht in Leiderdorp van start met omgekeerd inzamelen. De gemeente haalt afval dat als grondstof kan dienen bij de bewoners aan huis op, het restafval moeten ze zelf wegbrengen. Daarvoor worden op loopafstand verzamelcontainers geplaatst.

De laagbouwwoningen in de wijk krijgen de beschikking over drie minicontainers. Voor GFT, Papier, metaal en drankkarton (PMD) en papier. Wethouder Olaf McDaniel deelt maandag de eerste containers uit aan bewoners in de Gerrit de Blankenlaan.

McDaniel: “Veel van wat wij weggooien is geen afval, maar grondstof. Die grondstoffen zijn hard nodig, omdat er steeds minder grondstoffen beschikbaar zijn. Bovendien geeft de verbranding van restafval veel milieuschade. Daarom zijn wij overgegaan op een nieuwe manier van inzamelen, zodat het voor inwoners makkelijker wordt om de waardevolle grondstoffen, die nu nog vaak bij het afval terecht komen, te scheiden. Zo willen wij er samen met onze inwoners voor zorgen dat wij het percentage grondstoffen dat gescheiden wordt ingezameld verhogen naar 75%.”

De wijk ’t Heerlijk Recht is de eerste wijk die hierop overgaat. Na de zomer wordt de nieuwe manier van inzamelen per wijk ingevoerd. Inwoners worden hierover per brief geïnformeerd. Meer informatie over de nieuwe manier van inzamelen is te vinden op www.leiderdorp.nl/goedinzamelen.

Delen

4 reacties

  1. Roel Lochmans

    ” Voor GFT, Papier, metaal en drankkarton (PMD) en papier. ” zo ingewikkeld is het 😂 … gelukkig staan er plaatjes op voor de bewoners 😉

  2. Betaalt de gemeente aan de bewoners om drie (!) containers op hun erf te plaatsen ook huurpenningen aan deze bewoners/eigenaren??????

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.