Treinverkeer voorlopig nog niet hervat

1

In verband met de gevolgen van de zware storm die over Nederland raast is het treinverkeer sinds 11.00 uur vanochtend gestaakt. Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg rijden nog. De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. Dit kan zeer gevaarlijke situaties opleveren voor reizigers en medewerkers.

NS en Prorail hebben nog geen idee hoe laat de treinen weer gaan rijden. “Het is echt onmogelijk om aan te geven wanneer dit zal zijn en welke treinen zullen rijden,” aldus een woordvoerder van het spoorbedrijf die ook waarschuwt dat de¬†informatie in de reisplanner door alle verstoringen niet helemaal klopt.

De treinen gaan pas weer rijden als dat volgens de NS op een veilige manier kan.

Delen
Proeftocht 2018

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.