Leiderdorper wint Olympisch zilver op 5000 meter

0

Leiderdorper Ted-Jan Bloemen heeft zondagochtend Olympisch zilver gehaald op de 5000 meter schaatsen. In een tijd van 6.11,61 bleef hij de Noor Sverre Lunde Pedersen twee duizendsten van een seconde voor. Winnaar Sven Kramer bleef met bijna twee seconden voorsprong ver uit zicht. Bloemen komt uit voor Canada.

In 2014 emigreerde Bloemen naar Canada. Omdat hij een Nederlandse moeder en Canadese vader heeft, kon hij zich tot Canadees laten naturaliseren. Bloemen is op zowel de 10.000 meter als 5.000 meter wereldrecordhouder en wordt daarom als serieuze concurrent van Sven Kramer gezien.

 

 

Delen
Proeftocht 2018

Geef een reactie

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.