Finalisten BNNVARA Leids Cabaret Festival bekend

0

Gisteravond maakte Rinske Wels als woordvoerder van de jury van het BNNVARA Leids Cabaret Festival in een bomvolle Leidse Schouwburg de drie finalisten bekend die het aanstaande zaterdag tijdens de finale tegen elkaar moeten opnemen. Het zijn Kasper van der Laan, Farbod Moghaddam en Jeroens Clan.

Voorafgaand aan de finale is er zaterdag van 12.00 uur tot 14.00 uur nog een live radio-uitzending van het programma Spijkers met Koppen met een optreden van de Handsome Poets en medewerking van Jochem Myjer en Eva Rovers. Ook de drie finalisten schuiven dan aan. Zowel de radio-uitzending als de finale zijn al uitverkocht.

De vakjury bestaat dit jaar uit Norbert ter Hall (televisie- & theater regisseur / schrijver / producent), Rinske Wels (journalist bij o.a. Trouw), Loek Buys (programmeur Theater Junushoff, Wageningen) en Cherany Emck (assistent programmeur Theater aan de Slinger Houten en programmeur Evertshuis Bodegraven).

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival viert dit jaar haar 40e jubileum. Het wordt sinds 1978 in Leiden georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Zij probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel voor-, tijdens- als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers de Partizanen, Tim Fransen, Thijs van de Meeberg en Martijn Kardol begonnen ooit hun carrière op het toneel van VARA Leids Cabaret Festival.

Delen
Proef de Lente bij Sligro Leiden

Geef een reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.