Speciale rondleiding langs historische vrouwengraven

0

Op de historische begraafplaats Groenesteeg wordt in het kader van de internationale vrouwendag op zondag 4 maart om 14.00 uur een rondleiding georganiseerd langs de graven van een aantal bijzondere vrouwen.

Het gaat onder andere om Anna Groll (naamgeefster Annakliniek), Françoise le Poole (administratieve duizendpoot), Anna van Gogh-Carbentus (moeder Vincent van Gogh), Henriëtte Kuijper-Hubèr (moeder Abraham Kuyper), Elize van Kaathoven (lerares meisjes-HBS), Johanna Drost (Diaconessenhuis) en Anna Schultz Lessig (muzieklerares).

Zondagmiddag is de Aula van de begraafplaats voor het publiek open tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Na de rondleiding wordt daar een korte film vertoond over Diederik van Leyden Gael; de ‘Redder van Leiden’. Ook zijn er uitgaven van de Stichting te koop.

De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend.
Meer informatie over de begraafplaats is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl.

Delen
Proef de Lente bij Sligro Leiden

Geef een reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.