Brandweer Leiderdorp bevrijdt vastgevroren zwaan

0

De brandweer Leiderdorp heeft aan het einde van de ochtend een zwaan bevrijd die was vastgevroren in het ijs op de Doeszijde in Leiderdorp. De zwaan bleek met zijn verenkleed vast te zitten en bleef daardoor ongedeerd.

De locatie waar de vastgevroren zwaan in het ijs zat, was lastig te bereiken. De brandweerlieden hebben het onfortuinlijke dier uiteindelijk via het land van een boerderij aan de Ruigekade weten los te krijgen met behulp van een lange ladder. Zo wist men de zwaan voorzichtig los te duwen waarna de zwaan op eigen kracht weg vloog richting het naastgelegen weiland.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen
Proef de Lente bij Sligro Leiden

Geef een reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.