Nieuwe programmeur cultuurplein Lammermarkt

6

Nog voordat hij goed en wel was begonnen heeft pleinprogrammeur Pepijn Smit besloten om de opdracht terug te geven. Hij is er achter gekomen dat het plein op dit moment meer gebaat is bij een meer productioneel ingestelde programmeur, zo meldt de Vereniging Cultuurplein Lammermarkt. Een opvolger is er ook al. Gwen Peroti die onder meer is verbonden aan Werfpop neemt het stokje over. “We zijn ervan overtuigd dat Gwen door haar enthousiasme en ervaring het plein precies datgene kan brengen dat het op dit moment nodig heeft,” aldus het bestuur van de vereniging.

Een aangekondigde brainstormsessie die aanstaande dinsdag zou worden gehouden bij Scheltema gaat niet door. Daar wilde de vereniging in gesprek met de buurt om ook hen op de mogelijkheden te wijzen zelf op het plein te programmeren. “Dit houdt niet in dat we niet met de buurt in gesprek gaan over de programmering, maar we  denken dat we sneller tot een passende programmering kunnen komen als we deze doelgericht en in eigen hand verzorgen.” Die programmering start in april met 21 en 22 april als openingsweekend van Het Cultuurplein.

Organisaties die de komende tijd vrijwel zeker op Het Cultuurplein gaan programmeren zijn onder andere het International Photofestival, Bioscopen Leiden, LISFE, Songs of Freedom, Gebroeders De Nobel en LIFF.

Delen
Proef de Lente bij Sligro Leiden

6 reacties

  1. Eric van 't Groenewout op

    Gwen is een hele goeie. Geef haar een kans, Johan. Verder ben ik het met je eens: zo heel erg groen is het nieuwe evenementenplein niet direct te noemen. Ik kan me vergissen, maar ik heb het gevoel dat er vóór de nieuwe inrichting meer bomen stonden.

  2. Jantje van Leiden op

    Het is nu toch een fietsplein geworden. De drempels om het plein zijn er niet gekomen zoals beloofd. Net als op het stationsplein je leven als voetganger niet zeker.

  3. Een Leids burger op

    Veel groen is er inderdaad niet. Meer steen wel. Ook vraag ik me af of iemande die verbonden is aan Werfpop niet gaat betekenen dat er nog meer popherrie daar gaat komen en of de omwonenden dat dan wel zouden willen….

Geef een reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.