Rutger Veldhuyzen van Zanten. (Foto: 3OV)

Eerste ere-commissaris 3OV Rutger Veldhuyzen van Zanten overleden

De eerste ere-commissaris van de 3 October Vereeniging Rutger Veldhuyzen van Zanten, is overleden. Veldhuyzen van Zanten werd recentelijk door de Vereeniging voorgedragen omdat hij zich al 39 jaar met grote toewijding inzette voor de organisatie van Leidens Ontzet.

Zijn benoeming tot ere-commissaris van de 3 October Vereeniging moet nog officieel worden bekrachtigd op de eerstvolgende ledenvergadering volgend jaar. Omdat bekend was dat Veldhuyzen van Zanten ongeneeslijk ziek was heeft de 3 October Vereeniging de voordracht eerder publiekelijk gemaakt. Veldhuyzen van Zanten zorgde jaarlijks voor een goed verloop van de Grote Hutspotmaaltijd en de traditionele uitreiking van haring en wittebrood in De Waag. Ook was hij actief in de Commissie Herdenking.

Veldhuyzen van Zanten was niet alleen actief voor de 3 October Vereeniging. Hij zette zich ook jarenlang in voor de marathon en de Hooglandse Kerk. Daar werd afgelopen zondag zijn overlijden bekend gemaakt.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×