Oud-raadslid D66 Leiden beschuldigt Leids Tweede Kamerlid van volkerenmoord

Het gaat er op Twitter nog weleens heftig aan toe, maar dinsdag ging het echt hard tegen hard. Oud-raadslid en voormalig afdelingsvoorzitter Arjan Stoffels van D66 Leiden beschuldigt Tweede Kamerlid en Leidenaar Jan Paternotte (D66) van niets minder dan volkerenmoord.

Paternotte stuurde een Tweet met daarin het bericht dat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aangeeft dat huisartsen de vrijheid hebben om mensen te vaccineren waarvan ze denken dat die de prik niet bij de GGD kunnen of gaan halen. “Dus bijvoorbeeld ook wie groot risico loopt door obesitas of andere risicofactor.”

Daarop reageert Stoffels furieus op zijn oud-partijgenoot: “Jouw taak is niet om huisartsen aan te sturen. Jouw taak is om de regering tot actie te bewegen. Dat verzuim je. Met dodelijke gevolgen. Potentieel besmette en onbesmette mensen op een hoop bij elkaar in een ruimte. Ik hoop serieus dat je wordt aangeklaagd wegens je bijdrage aan volkerenmoord.”

Voormalig PvdA-raadslid Esther Karsch slaat er meteen op aan: “Nou jij vliegt hier uit de bocht. Maar even tweet verwijderen lijkt mij?” Stoffels is zich van geen kwaad bewust. “Want? De regeringspartijen stellen volksgezondheid voorop? Not! D66 heeft de strategie nooit ter discussie gesteld, stemde tegen goede voorstellen van de oppositie en dus medeplichtig aan het onnodig (over)lijden van velen.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×