(Video: Rik Visser).

Conciërge van het Jaarverkiezing kent twee winnaars

Conciërges Inge van Weeren van Vrije School Mareland en Mounaïm Belghiran van PI-school De Brug zijn verkozen tot Conciërge van het Jaar. D66-wethouder Paul Dirkse en D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen reikten de prijs vandaag uit aan de conciërges in het bijzijn van collega’s en leerlingen. De jaarlijkse Conciërge van het Jaarverkiezing is bedoeld om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten.

Inge en Mounaïm worden beide geroemd om hun grote inzet voor hun school. “Ook tijdens coronatijd bleek dat de scholen altijd op hen kunnen bouwen”, aldus Van Meenen. “Je kunt beter de directeur een week missen op school, dan een uur de conciërge”, voegde Dirkse er aan toe.

Twee winnaars
Voor de titel Conciërge van het Jaar werden dit jaar twintig conciërges genomineerd. Veel meer dan in andere jaren. De genomineerden werken op basisscholen, middelbare scholen, het mbo, de hogeschool en de universiteit. In alle nominaties werden de conciërges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega’s. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciërge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden.

Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één conciërge van het jaar te kiezen. Daarom werd dit jaar besloten om twee conciërges te laten winnen.


Mounaïm Belghiran van PI-school De Brug. (Foto: PR).

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×