Gewapende overval op ABN AMRO bank in Breestraat

5

Gistermiddag vond er een gewapende overval plaats op de ABN AMRO bank aan de Breestraat. De overvaller is een ongeveer 30-jarige blanke, Nederlands sprekende, man. In de bank trok hij plotseling een vuurwapen, riep dat het een overval was en richtte het vuurwapen op de aanwezige klanten en het personeel. Hij kreeg geld en ging er lopend vandoor via de Diefsteeg die vlak naast de bank ligt. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Bij de overval is niet geschoten.

De politie begon direct met een grootscheeps onderzoek. De Pieterswijk achter de bank werd afgegrendeld en doorzocht. Ook in een ruimere omgeving van de wijk werd gezocht naar de overvaller. Bij de zoekactie werd ook een helikopter ingezet, maar de overvaller werd niet gevonden.

De politie roept de hulp in van getuigen: Wie heeft rond het tijdstip van de overval een man gezien die een zwarte of donkerblauwe sporttas met oranje strepen of vlakken met zich meedroeg gezien? Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Delen

5 reacties

 1. Beveiligers in een Bank is een optie.

  In het buitenland is het gebruikelijk dat er beveiligers aanwezig zijn continu in- buiten een bankgebouw zijn

   Ideetje voor de hermandad om eens uit hun auto te komen en een rondje te lopen langs de banken en controleren.

  i.p.v. aambeien kweken achter het stuur!!

 2. klopt, in het buitenland zijn er idd beveiligers. dus geen politie mensen.

  dit zijn partikuliere instellingen, ingehuurd door de bank zelf. dus laten we het nu niet weer kortzichtig neerleggen bij de politie, de bank zelf zal zijn verantwoordelijkheid hierin moeten nemen en een beveiligings bedrijf moeten inhuren. zal wel teveel kosten…

  neem maar van mij aan dat politie zelf doet hun werk doet, ipv ´aambeien kweken achter het stuur´… werk je zelf ook? ik neem aan dat je het zelf niet al te druk hebt, als je de tijd kan vinden reakties op een forum te plaatsen 😉

 3. iedereen heeft het recht een opinie  te plaatsen op deze site

  Ik noem geen namen maar de hermandad in het algemeen.

   Een agent heeft meer bevoegdheden dan een beveiliger die ingehuurd wordt door een bank.

   

  Mijn opmerking dat heeft niets te maken of je werkt(= buiten je eigen woning) of niet.

  Jij zet ook je opinie op deze site. Doch de vraagstelling die je aan mij stelt die stel ik toch ook niet aan jouw??

  Dit is buiten kijf .

  Laten we bij het onderwerp blijven :

   Mening: Gewapende overval op ABN AMRO Bank te Breestraat te Leiden

 4. klopt idd, iedereen kan zijn/haar mening plaatsen. waar je dan ook weer reakties op kan verwachten. mijn mening is dus dat het niet onder de verantwoording van de politie valt, maar de beroofde/te beroven instelling zelf moet hierin zijn verantwoording nemen. voorkomen is beter dan genezen in dit geval, dus neem een beveiligingsbedrijf in de arm waardoor potentiële inbrekers er geen brood in zien.

   

  jij geeft zelf aan dat het in het buitenland zo werkt, maar er klopte iets niet aan jouw mededeling; in het buitenland wordt dit geregeld door externe partijen en NIET door de politie. en dat wilde ik even recht zetten.

Je bent nu offline