Leiden Jazz Award 2020

In februari en maart 2020 zal de 12e editie van de Leiden Jazz Award plaatsvinden. En opnieuw, in zijn geheel, in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Toch zal er dan wel iets zijn veranderd ten opzichte van de vorige elf edities. Leiden Jazz Award is in de eerste plaats een competitie die voorkomt uit belangstelling voor Leiden als jazzstad. Dat leidde ooit tot een boek en dat boek mondde vervolgens uit in het instellen van de prijs. Om dat Leidse aspect meer dan voorheen te benadrukken zijn daarom vanaf nu ook muzikanten uit de Leidse regio van harte welkom. Muzikanten die – bij gebrek aan een beter woord – misschien amateurs kunnen worden genoemd. Denk bijvoorbeeld aan ervaren lokale ensembles of gevorderde muziekschoolleerlingen. Voor hen gelden verder dezelfde voorwaarden als voor de ‘traditionele’ deelnemers, zij zijn bijvoorbeeld niet ouder dan dertig jaar. Dat geldt zowel voor de inschrijver als voor haar of zijn eventuele begeleiders. Het gaat dan vooralsnog en in de eerste plaats om inschrijvers uit de Leidse regio in de ruimste zin (Rijn- en Bollenstreek, Groene Hart met als grenzen – inclusief – Gouda en Alphen aan den Rijn).

Inschrijvers zullen worden beoordeeld volgens dezelfde criteria die gelden voor de conservatoriumstudenten die vanouds de doelgroep van de competitie waren. Na inschrijving (op of voor 15 december 2019) en toetsing aan de eerste inschrijvingsvoorwaarden, word de inzendingen kwalitatief beoordeeld en vervolgens al of niet geselecteerd voor een van de twee voorronden. De voorronden, beide dus in de Stadsgehoorzaal, zijn op 13 en 27 februari 2020.

Klik hier voor meer info

Gepubliceerd: 9 februari 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×