Locatie:

Cultuurhuis Sijthoff Doezastraat
Doezastraat 1B
2311 GZ LEIDEN

Aanvang:

Vrijdag 14 februari om 20.00 uur

Lezing: De Heilige Graal, Sebastiaan de Vries

In twee lezingen gaat filosoof Sebastiaan de Vries in op bijzondere bronnen van het esoterisch (spirituele) christendom en stromingen van het Europese geestesleven waarbij we in Engeland belanden. We volgen de beweging van de Graal van oost (het Heilige Land) naar west (Brittanie). De Graal is verbonden met de Christusimpuls en betekent de innerlijke omvorming van de ziel.

We kennen de Graal als verbonden met Parzival, de Graalskoning, maar hij verschijnt ook in het Britse gebied bij koning Arthur en de Ridders van de Ronde tafel. Zijn dat twee wegen die leiden tot de Graal? En hoe kunnen we de legendarische koning Arthur begrijpen? Welke rol speelt bij hem en bij zijn ridders de Graal? We vinden bij deze ridders een bijzondere en één van de laatste vormen van Keltische spiritualiteit die zo sterk met de natuur verbonden is.

Klik hier (deel 1) en hier (deel 2) voor meer informatie en reserveringen.

Gepubliceerd: 9 februari 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×