Locatie:

BplusC Het Leidse Volkshuis
Apothekersdijk 33
2312 DD LEIDEN
verhuur@bplusc.nl

Aanvang:

Dinsdag 3 maart om 12.45 uur

Lunchconcert met pianist Alex Chater

De jonge, veelbelovende Nederlandse pianist Alex Chater geeft een lunchconcert in BplusC Het Leidse Volkshuis.
Op het programma dat Alex Charter zal uitvoeren, staat o.a. Van Beethovens beroemde pianosonate opus 81a (‘Les Adieux’). Ludwig van Beethoven schreef deze beroemde sonate in de jaren 1809 – 1810. Verder staan op het programma de uit zes delen bestaande Partita nr. 2 van Johann Sebastian Bach, de Consolation nr. 3 van Franz Liszt en twee Etudes van Frédéric Chopin.

Alex Chater kreeg op zeer jonge leeftijd zijn eerste pianolessen van de gerenommeerde pianiste Julia Achkinazy. Daarna zou Stéphane De May zijn leermeester worden aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens zijn studie nam Alex Charter deel aan diverse meestercursussen van veel beroemde pianisten zoals Paolo Giacometti. Op diverse plaatsen in Nederland gaf Alex Charter met succes als solist tal van concerten. Maar ook in kamermuziekverband gaf hij vele, zeer gewaardeerde concerten. Alex Charter is de pianist van het Artaria Trio (piano, viool, cello) en van het Duo Solitaire (viool, piano).

Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd: 26 februari 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×