Locatie:

www.hooglandsekerk.com

Aanvang:

Vrijdag 10 april om 10.30 uur

Livestream kleine Mattheüs Passion

Kijk op Goede Vrijdag om 10.30 uur naar de livestream van de Mini-Mattheüs met meditatie vanuit de Hooglandse Kerk. Vier Leidse zangers, een organist, een predikant en een streaming expert werken samen om een verkorte versie van Bachs Matthäus-Passion te presenteren. De streaminglink is te vinden op www.hooglandsekerk.com en de Mini-Mattheüs wordt ook live uitgezonden door unity.nu.

Er wordt een selectie gepresenteerd van de koralen, koorzang en aria’s. Deze omvatten “O Haupt voll Blut und Wunden”, “Erbarme dich” en “Mache dich, mein Herze, rein.” Tussen de veertien fragmenten door worden de evangelieteksten voorgelezen door de predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente, Margreet Klokke. De zangers, allen uit Leiden, zijn sopraan Saskia Brons, mezzosopraan Emma Brown, tenor Jacob Trudy en bas Eric Brons. Het orgel wordt bespeeld door Willke Smits, organist van de Hooglandse Kerk.

Beheerder van de Hooglandse Kerk, Ronald Hartsuiker: “Gezien de huidige strenge richtlijnen voor samenkomsten kunnen we natuurlijk maar heel beperkt mensen tot de kerk toelaten. Het is hartverwarmend om te zien dat er elke zondag veel mensen naar de livestream van de Leidse Binnenstadsgemeente kijken. Voordat ik in de Hooglandse kerk werkte, werkte ik in de gezondheidszorg. Daarom ben ik me bewust van de eenzaamheid die veroorzaakt kan worden door isolatie en de daaruit voortvloeiende verveling. Ik ben blij dat we als collega’s uit de kerk, samen met de vocalisten iets kunnen presenteren aan zowel de kerkgemeenschap als aan de bredere gemeenschap in Leiden en daarbuiten.”

Gepubliceerd: 1 april 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×