Locatie:

Tuin of balkon

Aanvang:

Zaterdag 18 april

Einde:

Zondag 19 april

Nationale Bijentelling

In het weekend van 18 en 19 april organiseert Nederland Zoemt voor de derde keer de ‘Nationale Bijentelling’. Waarom? Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Elke bij telt, jij ook?

Hoe kan ik meedoen?
Meedoen is eenvoudig, ook als je niet zoveel van bijen weet. We nemen je stap voor stap mee bij het herkennen van soorten en tellen van bijen. Alvast wat tips: je kunt het beste bijen tellen in je tuin of op je balkon. Het tellen duurt 20 tot 30 minuten. Je kiest hiervoor zelf een geschikt moment op 18 of 19 april. Tel bij voorkeur op een zonnig moment, dan heb je de meeste kans om (veel) bijen te zien.

Je kunt je inschrijven, en je resultaten doorgeven voor een landelijk overzicht.

Meer info en aanmelden: Nationale Bijentelling – Nederland zoemt

Gepubliceerd: 26 maart 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×