Locatie:

Sleutelstad TV

Aanvang:

Maandag 4 mei om 16.00 uur

'Bang voor mooi weer' door Ruurd Kok

Namens de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) geeft Ruurd Kok een documentaire-lezing over herinneringsplaatsen en -objecten in de regio die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Over dit onderwerp verschijnt een dezer dagen ook zijn boek ‘Bang voor mooi weer – Oorlogssporen in Leiden en omgeving‘. De titel is ontleend aan de herinneringen van Gerdi van de Poel uit Leiden. Ze maakte de oorlog als meisje mee vanuit haar ouderlijk huis aan de Hoge Morsweg en alleen bij mooi weer kwamen de bommenwerpers.

Alternatieve herdenkingen
De Stichting Dodenherdenking Leiden organiseert op 4 mei enkele alternatieve herdenkingen om gezamenlijk stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Vredesoperaties. De herdenkingen bij het Haagsche Schouw, De Naald (De Kooi) en de Pieterskerk en het Bevrijdingsmonument vinden nu zonder publiek plaats, maar worden op tv uitgezonden door de lokale omroep Sleutelstad. Ze zijn te zien via kanaal 46 (Ziggo) en online via www.sleutelstad.tv.

Gepubliceerd: 27 april 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×