Locatie:

Sleutelstad TV

Aanvang:

Maandag 4 mei om 15.00 uur

Dodenherdenking Haagsche Schouwweg

Bij het Haagsche Schouw worden de 51 jonge militairen herdacht die rond het Haagsche Schouw zijn gesneuveld bij de inval van de Duitsers op 10 mei 1940. De burgemeesters van Leiden, Katwijk, Voorschoten en Oegstgeest zijn aanwezig en de Katwijkse burgemeester Cornelis Visser spreekt over de gebeurtenissen.

Overlevende Willem Witvliet (99) leest de namen van de gevallenen voor, zangeres Emma Brown zingt het Wilhelmus en er is een taptoe met twee minuten stilte, gevolgd door muziek van Hans Dubbelaar op de doedelzak. Deze bijeenkomst is voor een groot deel vooraf opgenomen en is niet toegankelijk voor publiek. De herdenking is vanaf 15.00 uur te zien via Sleutelstad TV.

Alternatieve herdenkingen
De Stichting Dodenherdenking Leiden organiseert op 4 mei enkele alternatieve herdenkingen om gezamenlijk stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Vredesoperaties. De herdenkingen bij het Haagsche Schouw, De Naald (De Kooi) en de Pieterskerk en het Bevrijdingsmonument vinden nu zonder publiek plaats, maar worden op tv uitgezonden door de lokale omroep Sleutelstad. Ze zijn te zien via kanaal 46 (Ziggo) en online via www.sleutelstad.tv.

Gepubliceerd: 27 april 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×