Locatie:

Museum Voorschoten

Aanvang:

Woensdag 27 mei om 20.00 uur

Entree:

2,50 euro

Lezing De Donkere kamer van Damokles

Museum Voorschoten is gesloten voor bezoekers maar de rondleiding langs de tentoonstelling ‘Dorp in Oorlogstijd’ en de lezingencyclus ter ere van 75 jaar bevrijding gaan gewoon door. Via webcams en livestream komt het museum bij mensen thuis. De derde lezing is op woensdag 27 mei om 20.00 uur.

Het beroemde oorlogsboek ‘De donkere kamer van Damokles’ van W.F. Hermans uit 1958 werd vijf jaar later verfilmd door Fons Rademakers onder de titel ‘Als twee druppels water’. Peter Kegel zal aan de hand van het boek en de film de specifiek Voorschotense scenes en gebeurtenissen bespreken. Een must voor de liefhebbers van literatuur en film.

Wie deze lezing live wil meemaken, kan een kaartje bestellen bij Museum Voorschoten, website.museumvoorschoten.nl. Je krijgt dan een link naar toegestuurd. Voor het pauzedrankje moet je wel zelf zorgen.

Gepubliceerd: 7 april 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×